Livet er som en Toro pose ...

Oppdatert: 15. feb. 2020

Utrolig hva barn både kan få gitt fra seg og motta når en har tilgang til kajakk! Kommer tilbake til akkurat dette ...


Først: Leste i dagens morgenblad : at forsking nå slår fast følgende påstand ... "Barn gjør deg ikke lykkeligere!" Foreldreparadokset» har de kalt det. En anselig mengde forskning viser nemlig at det å få barn er forbundet med å være mindre lykkelig, ikke mer. Kurven holder seg lavere helt til ...barna flytter ut igjen! Dette var likt i hele verden. Foreldre er mindre lykkelig med barn enn uten.


Ja ja, det er sikkert noe i dette også. Men la oss konkludere enkelt i dag : statistisk signifikans er ikke menneskelig signifikans.


Min empiriske forsking tilsier at menneskets tilpasningsevne fort får oss på beina igjen 6-9 mnd etter fødselen, og gleden disse små-større-størst krabatene ila de neste 18-20 årene til de flytter ut igjen ... egentlig ikke er så ille. Det er faktisk fantastisk (ja om du ser bort fra foreldremøter på skolen og i fotballklubben).

OG jeg VET at jeg har fått sett så MYE vakker natur i vårt langstrakte land ved at barna mine har "TVUNGET" meg ut av sofaen for å sykle på tur, svømme i sommervarmt (les: iskaldt) hav, klatre i trær, gå på fjell, skli i sølepytter, stå på ski, ake på rompa osv ...


De siste ti årene har også barna mine padlet kajakk og kano sammen med meg. Opplevelsene har mange ganger fått hårene til å reise seg på hele kroppen, fremskaffet "fukt" i øyekroken, og solid påfyll av glede i hjernens hippocampus. Så pass mye, at den dagen jeg sitter å ser apatisk ut av vinduet på det lokale sykehjemmet, er det med ett lurt smil om munnen. Da gleden disse turene har gitt oss går på kontinuerlig "repite" inni mitt skjeggete hode.Hukommelsen er fin, siden den også fortrenger ting som er vanskelig eller utfordrende. Så rop om å "sitte ned", "ikke rør", helve...e", "ikke sprut vann på meg!!", "nå hører du etter ..." , "nei det er IKKE lørdag i dag" er BORTE! Jag måtte faktisk google disse korte utrykken her nå...Derimot er noen av disse å anbefale eller mimre om:


- Fiske fra kajakk, er fint da du bare hekter litt line fra cockpit , og dorger hele turen oppover hvilken som helst lakseelv ... fiskekort? Humre humre.

-På vindfriske dager ... Start på riktig side av fjorden ... holde jakke eller padleåre over hodet, og blåse rett hjem til kakao og hjemmelaget brød, siden vi ble litt våte.

-Komme deg lydløst inn til krabbene langs svaberget ... plukke opp og kaste frem i lasteluka på kajakken. Koke opp i en gammel gryte når en kommer tilbake til stranden der drivveden ligger klar til bruk.

-Padle inn på besøke til isbreer som nesten ikke finnes lengre ... skaper engasjement i tillegg til turglede som bare Grønland eller Svalbard kan inviterer til.

-Finne en stille elv som du nesten ikke trenger å padle i, siden strømmen fører deg stille over alt det fine og spennende som befinner seg ved eller i elven. Kanskje en ku står og beundre akkurat deg ide du sklir sakte forbi. Tenker det var jammen en fin ungdom!

-Plast innsamling! Patruljerer sammen med familien i nærområdet ditt på leting etter havplast på havet eller i fjæra. Fylle sekker opp til kystlotteriet, og kanskje vinne sydentur eller penger.

-Padle til en "uoppdaget" øy, og gå på skattejakt. Vi drar ofte til St. Helena!

-Eller bare sitte rolig i kajakken ute på fjorden ... se og høre på livet .. samtidig som en sel kommer opp på siden av deg og lurer på hvem dere er.
Uansett hvilke gleder du samler på. Dine egne, din kone/mann´s, dine barn eller din hund sine. Har du kajakk, ja så er livet like enkelt eller enklere en hvilken som helst TORO pose ...


Du bare tilsetter vann.Dagens låt : Det Fine Som Kan Bli


Dagens kjøps tips på Finn.no: Bålstarter


Dagens kurs ønske: Grunnkurs I129 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle