Kajakk kurs

Starter du på kajakk kurs hos oss, gir deg en sikker start på padle livet.

Vi slipper ikke deg løs før du føler deg trygg på vannet.

Vil du prøve utstyr og/eller kajakk før du selv skal kjøpe, kan vi også hjelpe deg.

GOPR2381-Edit.jpg

Grunnkurs I

Bli kjent med kajakk og kom deg sikkert ut på tur.

 

Introduksjon til kajakken, åre, trekk og vest. Løfte, bære, sjøsette og entre kajakken. Hvordan effektivt manøvrere kajakken med fremoverpadlin, bakoverpadling og stopp.  Sideveis forflytning av kajakken. Lavt støttetak, Ilandstigning til brygge og/eller strand, Sikring av kajakk etter ilandstigning.

 

Kurset går over en dag. Pris er 1100,- og inkl leie av utsyr og lunch 1-2 deltagere.

Grunnkurs II

Bli tryggere på grundferdigheter, selvredning og padle hav

 

Kanting av kajakk, Effektivt framdriftstak (padle rett fram over lengre distanse), Styretak bak, Baugtak, Sculling for støtte, Kameratredning, Egenredning, og tauing og bruk av taueline.

 

Vi padler en lengre tur etter undervisning for å få prøvet ut momenter, og få litt mer mestringsøvelse, som gir trygghet når en skal egne turer senere.

 

Kurset går over to dager. Pris er 1800,- og inkl leie av utstyr og lunch begge dager 1-3 deltagerer.

"Rent a friend"

Det ligger ikke for alle å melde seg inn i padleklubber, eller å ha padlevenner når en trenger det. Og siden alene padling ikke føles trygt for alle i starten, eller noen gang. Kan det være greit å være to på tur.

Med å "Rent a friend" får du både kommet deg ut på tur og samlet mer erfaring, men også være tryggere om noe skulle skje ila turer.

Og for alt du vet, så kan det kanskje bli ett bra bilde å henge på veggen etter turen, knytte kontakt til andre som padler eller diskuterer kajakk utsyr ila turen.

 

"Rent a friend" koster 500,- for 2 timer. 1500,- for dagstur (6 timer)

Selv & kameratredning

Det ligger mye trygghet i å mestre selv og/eller kamerat redning. Å vite med seg selv at en mestrer å komme oppi kajakken igjen etter ett velt, gir deg trygghet til å dra på tur oftere og under forskjellige forhold. 

Det er viktig å ha prøv dette både i godt vær, men også i dårlig. Det er stor forskjell på å mestre re-entering avhengig av været. Og det burde trenes mye på. Du gjør også dine padle venner tryggere , om de vet at du kan hjelpe dem og deg selv om det trengs. 

Hvordan bruke diverse hjelpemidler, når det trengs. Pumpe, åre-pose, pakk-bag, tau el. sikkerhets snor. Vi øver på cowboy re-entry, kamerat re-entry og re-entry ved hjelp av åre-pose (eller lignende) 

Tanker om hvordan gjøre deg selv mer synlig om uhellet er ute. Reflekser, nødblus, røyk eller lys.

 

For 2 timer trening og teknikk drill 850 kr per stk 

Kajakk bilde.

Ønsker du ett bilde av deg selv oppi, ved siden av eller i løpet av en tur. Vi stiller med turfølge og fotoapparat. Vi blir enig om hva som er ønskelig. Du bestemmer selv om bildet skal printes ut av våre samarbeids partnere, eller om du bare får bildefilen sendt på e-post. Pris 600,- (1 time) el. på forespørsel ift sted, og ønske.

Vi kan leverer print på de fleste materialer. Se pris