INNRAMMING

Trykkene selges uten ramme, men her er noen forslag. Har du andres spørsmål om tips for beste resultat, bare send ett spørsmål!

 

Rammer er å finne til alle mine trykk. Både billige og dyre. Jeg anbefaler selvfølgelig å ramme inn profesjonelt hos rammeverksted. Det gir jobb til en kunstform vi trenger, og kvalitet til både bilde og eier. De gangene jeg selv har brukt rammeverksted har jeg først alltid angret pga pris ... for så å angre at jeg ikke har gjort det mer siden de absolutt ser mye bedre ut en hva en som oftest får til selv. 

MEN om en ikke ønsker å bruke fagfolk, kan du bruke "brafolk" ... nemlig deg selv! 

IKEA har butikk og kjøttkaker de i de fleste større byene i Norge, og postsending til selv de minste byer og bygd. 

Bilder med trykk av natur eller folk, synes jeg oftest gjør seg godt med sort ramme, og hvit passepartout. Grafiske tykk synes jeg gjør seg bra i tynn ramme i forskjellige farver etter type trykk (farge eller sort/hvit) 

 

Om du går for passepartout, husk å dobbeltsjekke at det er syrefritt. Det står som regel på emballasjen. Hvis du bruker passepartout med syre kan det gjøre at bildet gulner over tid. Bruk også syrefri teip for montering av bilder i passepartouter, som du enkelt og forsiktig taper fast baksiden av bildet mot passepartoutet med. 

Passepartoutet kan du lage selv om finner beskrivelse på youtube, eller om du kjøper det i butikk. Du finner de som regel hos Clas Ohlson, Rusta, Jula, elitefoto ol. 

Nå selges de fleste rammer med passepartout, så da blir det enda enklere. Jeg anbefaler Elitefoto, eller IKEA som ramme leverandør. IKEA er billigst, og Elitefoto har alt annet. 

A3 størrelse anbefaler IKEA RIBBA 30x40 cm uten passepartout, eller 40x50 med medfølgende passepartout.

 

A4 størrelse anbefaler jeg IKEA Ribba 21x30 uten passepartout, eller 30x40 cm med medfølgende passepartout.

A6 størrelse anbefaler jeg IKEA Ribba 10x15 uten passepartout, eller 21x30 cm med medfølgende passepartout

Jeg legger ved rammetips i innpakningen også.