FRIDYKKER KURS

Havet ligger der, innbydende og hemmelighetsfullt. Under vannflata gjemmer en spennende verden seg. 70 % av jorda vår er vann, egentlig litt rart at planeten vår ikke heter "vann" i stedet for jord. 

Uansett, følelsen av å dykke under overflaten, komme ned i en verden så ulik "vår" kan ikke beskrives, det må oppleves. 

Ta kontakt, eller meld deg på kurs. Bli en trygg fridykkere, som sammen med venner eller familie, får oppleve en ny verden, rett utenfor stranda, båtripa eller bryggen.

Kursen våre følger dykker forbundets regler og internasjonale sertifikater. Da får du kunnskap som gir deg den nødvendige trygghet og ro, til å nyte din nye hobby.

 

Vi "slipper deg" ikke, før du er helt trygg. Det er vår lille ekstra, pakke til deg.

Pris 1800,- eks. teori prøve.

 

Teoridelen av kurset kan du ta i eget tempo hjemme, og når det passer deg ved hjelp av Norges dykkerfobunds E-lærings kurs. Trykk her  

 

Eller før gjennomføring av praktisk  hos oss. Ekstra kostnad på 800,- per elev.

Skjermbilde 2019-03-12 kl. 20.10.05.png

Norges dykkeforbund CMAS kurs */**/***

CMAS 1, 2 eller 3 stjerners internasjonale sertifikat

 

Forskjellen på disse kursen er nivået og innhold. Mye det samme, men alder og ferdighets og kunnskapskrav er ulik. Har du fylt 14 år og er svømmedyktig, er CMAS *** å foretrekke.

 

Se faktabokser lengre ned.

CMAS* fridykker

Har du fylt syv år og kan svømme, kan du starte på CMAS* fridykkerkurs. Dette er det første av tre fridykkerkurs du kan ta som elev.
 

Målsetningen for kurset er å gjøre deg til en trygg og selvstendig fridykker som behersker forholdene i nordiske farvann. Kurset vektlegger trygg og organisert fridykking.

Før du kan begynne den praktiske delen av kurset, må du gjennom en kort del teori. Teoriundervisningen er på minimum åtte timer, og avsluttes med en enkel teoriprøve. Denne prøven kan man ta muntlig eller skriftlig.

Kurset avsluttes med en del praktiske prøver. Alt kan på dette kurset gjennomføres i bassenget, men det er vanlig å ta noen øvelser i sjøen. Du vil blant annet bli kjent med fridykkerutstyret, lære gode sikkerhetsrutiner og du må gjennomføre noen mestringsøvelser som for eksempel neddykk og tømming av maska under vann.

 

Hele kurset ledes av dyktige instruktører som hele tiden gir deg nye utfordringer under trygge forhold. Når du har bestått kurset, vil du motta dykkesertifikat som er internasjonalt godkjent - CMAS* snorkel diver.

CMAS** fridykker

Har du fylt syv år og kan svømme, kan du starte på CMAS** fridykkerkurs. Dette er det andre av tre fridykkerkurs du kan ta som elev.

 

Målsetningen for kurset er å gjøre deg til en trygg og selvstendig fridykker som behersker forholdene i nordiske farvann. Kurset vektlegger trygg og organisert fridykking.

Kurset består teoretisk og praktisk undervisning. Teorien er på minimum ni undervisningstimer + teorieksamen. Elevene skal ha bestått den teoretiske delen før de begynner på den praktiske delen av kurset. Den teoretiske delen består av emner som for eksempel utstyrslære, sikkerhet, redning, medisin og opplæring i forskjellige knuter og stikk.

 

Den praktiske delen består blant annet av vanntrening og livredning og svømmeprøver. Svømmeprøvene er øvelser i basseng og sjø som må bestås. En kvalifisert instruktør er til stede under alle øvelser i basseng og sjø. Instruktørene sørger for at forholdene i sjøen er oversiktlige og godt egnet for opplæring.

 

Hele kurset ledes av dyktige instruktører som hele tiden gir deg nye utfordringer under trygge forhold. Når du har bestått kurset, vil du motta dykkesertifikat som er internasjonalt godkjent - CMAS** snorkel diver.

CMAS*** fridykker

Har du fylt 14 år og er svømmedyktig, kan du starte på CMAS*** fridykkerkurs. Dette er det siste elevkurset i fridykking som NDF/CMAS tilbyr.

Målsetningen for kurset er å gjøre deg til en trygg og selvstendig fridykker som behersker forholdene i nordiske farvann. Kurset vektlegger trygg og organisert fridykking.

Kurset består teoretisk og praktisk undervisning. Teorien er på minimum tolv undervisningstimer + teorieksamen. Elevene skal ha bestått den teoretiske delen før de begynner  på den praktiske delen av kurset. Den teoretiske delen består av emner som for eksempel utstyrslære, sikkerhet, redning, medisin og opplæring i forskjellige knuter og stikk. 

 

Den praktiske delen består blant annet av vanntrening og livredning og svømmeprøver. Svømmeprøvene er øvelser i basseng og sjø som må bestås.En kvalifisert instruktør er til stede under alle øvelser i basseng og sjø. Instruktørene sørger for at forholdene i sjøen er oversiktlige og godt egnet for opplæring.

 

Hele kurset ledes av dyktige instruktører som hele tiden gir deg nye utfordringer under trygge forhold. Når du har bestått teori og praktiske prøver, vil du motta dykkesertifikat. Sertifikatet er internasjonalt godkjent - CMAS*** snorkel diver.

 

Øyeblikksbilde_2_(15.07.2013_21-22)_redi
GOPR2131.jpg