12 topper`n i Larvik

12 topper`n er ett lavterskel tilbud til beboere i Vestfold syd. 18 toppturer alle kan besøke uten trening. Alle som liker natur, trim, dyreliv, og super utsikt, kan da glede seg over våre korte og noen litt lengre turer.   Tor-Arne Paulsen har i samarbeid med DNT Larvik`s Thor Gunnar Holt stått for utvalg, tilrettelegging og produksjonen.

Videre kan du være med på trekning av flotte premier fra DNT Larvik, om du som voksen besøker og registrert 12 topper, og barn (under 12 år) 8 topper ila sesongen. Klippekort leveres for 15. oktober.

 

Tekst fra Turistforeningens side: 

"Velkommen til 12-topper'n i Larvik, et tilbud til deg/dere som liker å gå tur og samtidig vil bli bedre kjent i hele kommunen, og også i Lardal.

Turlengder fra 15 minutter til 4-5 timer. Noen utfordringer er det underveis til noen av toppene, men belønning for strevet får du med flott utsikt, naturopplevelser, bedre form og lokalkunnskap Vi føler oss sikre pa at du etter disse turene har oppdaget at kommunen er enda mer naturskjønn og mangfoldig enn du trodde.

 

Første året hadde vi 3000 besøkende. I 2018 rundet vi 18 000 besøkende på toppene. Og vi håper alle tar turene så mange ganger som mulig, og ta gjerne med noen som ikke har vært på tur tidligere..la så mange som mulig få oppleve herligheten ut i naturen.

 

Toppene m/informasjon ligger i bildealbumet på denne siden

Ønsker du kjøpe kartpakke og klippekort for turene, gjør du det i butikken her, eller om du er på DNT sitt kontor i Larvik, og eller sportsforretninger i Larvik/ Stavern. Appen til DNT SjekkUT, kan også benyttes for registrering av toppturbesøk."

Kartpakken får du kjøpt i butikken her. Vi sender den hjem til postkassen din. 

MARTINEÅSEN
MARTINEÅSEN

Ikke for lang eller kort. Utsikten på toppen er ikke så dårlig heller. en må bare bevege seg litt rundt... for å få med seg fjell og fjord glimt.

RUKETUTEN
RUKETUTEN

Denne turen i Lardals dype skoger og høye åser bringer deg opp 602 meter over havet, men frykt ikke! Dette er ikke en veldig slitsom tur, men trygg, uten stup, og ikke avskrekkende høydeforskjeller mellom start og slutt.

TYRIÅS
TYRIÅS

Om du kjører grusveien helt opp til enden er det en ganske kort og effektiv tur opp til Tyriås, ønsker du en lengre tur med endel mer fotarbeid kan du parkere nede ved bommen å gå grusveien helt opp.

HAUGSKOLLEN
HAUGSKOLLEN

Når du kommer opp på platået, er det flott vegetasjon, og tett skog til du kommer ut på selve kanten av toppen. Her åpner det seg en fantastisk utsikt nedover Lågen, rett vestover mot Larviks kommunetopp, og selvfølgelig Hvarnes sentrum.

HVARNESKKOLLEN
HVARNESKKOLLEN

Fremme på toppen finner du en fin utsikt ned mot dalen og en postkasse hvor du kan skrive deg inn. Rundløype videre er merket med rød pil og du kan følge rødmerking videre innover i skogen. Denne delen av turen går i jevnt og flott skogsterreng. Etterhvert kommer du inn på en traktorvei og det begynner og bære nedover men i jevnt og fint terreng.

BERGANVARDEN
BERGANVARDEN

På selve toppen har du god utsikt i alle retninger. Mot vest ser du Kistefjell som er Larviks nest høyeste fjell, bare 3 meter lavere en Vettakollen, og videre inn til Telemark. Nordover skuer en lett toppene Skrim, Breidstulfjellet og Styggmann som markerer øvre del av vindfjell trollets lekeområde

KNAPPEN
KNAPPEN

Knappen, gir jo ikke assosiasjoner til noe spennende, som regel... men turen opp er verd alle fotavtrykkene dine, helt til topps:) I tillegg til å starte turen nede ved Damvannet, hvor en kan bl.a bade, fiske, grille og kose seg som bare rakkern, ja så inneholder ruta opp til toppen utsikt og naturopplevelser i særklasse.

MUSEKOLLEN
MUSEKOLLEN

Ta med niste, da svaene på toppen er utsøkt for piknik aktiviteter. I tillegg er toppen også flott for overnatting for den som vil dra turopplevelsen litt lengre.

SALSÅS
SALSÅS

En topp-tur til Salsås gir mange muligheter for fin natur og flere andre aktiviteter og/eller opplevelser.

HAUGENÅSEN
HAUGENÅSEN

Turen er kort og lite krevende. Det går blåmerker grusvei og sti helt til toppen. Søndre topp er på 91 moh, men selv med sin beskjedne høyde er utsikten fantastisk.

HUMMERBERGET
HUMMERBERGET

Det går kyststi forbi området her som kan følges helt ut til Kaupang, om en ønsker å forlenge turen. Eller kanskje starte hjemmefra for mosjonens skyld?

KJERRINGBERGET
KJERRINGBERGET

Ett lite kjent område, som har start i kystperlen Ula. Flott utsikt østover mot Færder fyr, Østfold og Sverige. Rauer og Svenner fyr i sør.

OSEBERGET
OSEBERGET

Enkel, og flott liten topp i Larvik. Stien opp til toppen sier seg selv. Oppe på toppen er det flott å sette seg ned, for å titte ut Larviksfjorden og byen din. Du har full oversikt over alle båtene som går inn og ut av Lågen, og badegjestene på Hvittensand. Blåser det fra riktig retning, kan du også få oppleve kiterne som leker seg på Vestfolds kanskje beste kiteområde i elvemunningen av Lågen

ROLIGHETSÅSEN
ROLIGHETSÅSEN

Oppe på selve topp punktet, har du flott utsikt utover østre del av Larvik, og nordover i kommunen. Topp punktet har godt med rasteplass, og sitteplasser laget av naturen selv. Det er uvant å beskue den flotte byen vår, fra denne siden av Larvik By. Absolutt en topp vært å besøke:) Om ikke annet for å få ett «nytt» perspektiv på byen vår.

VARDEBERGET
VARDEBERGET

Her er utsikten praktfull, og her må du unne deg en pause for å svelge inntrykk, mat og drikke, og her bør du fotografere og bruke kikkerten.

LAUVESNYTA
LAUVESNYTA

Lite besøkt topp, som gir den største ro i sjælen, og vakre bilder på netthinnen.

JORDSTØYP
JORDSTØYP

Kveldes kankje mest brukte utsiktspunkt fordi utsikten er god og det ligger så nært at det er gangavstand fra Kvelde sentrum. Høydeforskjellen er super 300 meter. Dette gjør pusten hørbar selv for trente turfolk.

PIKSTEIN
PIKSTEIN

Turen går på merket vei/ sti fra LOT-Hytta Presteseter øverst i Lardal. Etter ca 3 km ender du på det høyeste punktet i Larvik kommune, Pikstein 621 moh.

IMG_0540.jpg

Kjøpe kartpakke med klippekort og beskrivelser av våre turmål i vår nettbutikk.